szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Húga helyett ment el a testvérpár egyik tagja a német nyelvvizsgára. Ő jól beszélt németül, testvére többször megbukott - ezt gondolták jó megoldásnak.

A Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy testvérpár ellen, mivel egyikük a másik helyett nyelvvizsgázott – szúrta ki a Népszava egy ügyészségi közleményből.

A vád szerint a testvérek egyike 2015-ben többször próbálkozott német nyelvből középfokú nyelvvizsgát tenni, azonban nem járt sikerrel – olvasható a közleményben.

Mivel testvére jól beszélt németül, így megállapodtak, hogy ő fog részt venni a nyelvvizsgán. Ezek után húgának személyi igazolványával jelentkezett a vizsgahelyen és sikeresen levizsgázott az írásbeli és a szóbeli vizsgán is. A jegyzőkönyvet testvére helyett írta alá. A középfokú német nyelvvizsgáról szóló nyelvvizsga-bizonyítványt a vizsgán részt nem vevő testvér nevére állították ki.

A cselekmény közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas – írják az ügyészségi közleményben.

Egyetem emelt szintű érettségi nélkül? Ennyien jelentkeztek felsőoktatási szakképzésre idén

A felvételi szigorítás miatt vajon többet választották a felsőoktatási szakképzést? Ez az egyetlen képzésforma, ahová emelt szintű érettségi nélkül is be lehet jutni. Megnéztük a friss felvételi adatokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!