szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bővül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusa – az új épületben többek között egy molekuláris biomarker laboratóriumot hoznak létre, de helyet kapnak az ELTE és a Műegyetem közös biotechnológiai mesterképzésének oktatási egységei, új hallgatói közösségi teret, nemzetközi tanulmányi központot, éttermet és konyhát is kialakítanak.

 „A labor legfontosabb feladata, hogy szolgáltatást nyújtsunk a személyre szabott terápiák vonatkozásában, olyan mérésekkel és klinikai vizsgálatokkal segítsük az ipari partnereket, amelyekre most is igény lenne, de ezeket a méréseket legtöbbször külföldön végeztetik el” – mondta a molekuláris biomarker laboratóriumról Kacskovics Imre egyetemi tanár, az ELTE FIEK projektvezetője.

©

Az épületben többek között az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdasági Tudományegyetem közös biotechnológiai mesterképzésének oktatási egységei, a campusról mindeddig hiányzó, a 21. század igényeinek megfelelő hallgatói közösségi tér, nemzetközi tanulmányi központ, valamint étterem és konyha is helyet kap – írja közleményében az egyetem.

©

A kivitelezési munkálatok megkezdésére legkorábban 2020 nyarától lehet számítani.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!