szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentette, Nagy-Britanniában június 1-től újranyitnak az általános iskolák.

A miniszterelnök szerint a tanároknak és a szülőknek is fel kell készülniük arra, hogy a brit iskolák a tervek szerint június 1-jén újranyitnak – írja a BBC. Mivel sok tanár és oktatási szakszervezet is aggodalmát fejezte ki a széleskörű újranyitás miatt, Boris Johnson elmondta: elismeri, hogy az nem lehetséges.

A miniszterelnök bejelentése után, Kevin Courtney, a Nemzeti Oktatási Szövetség főtitkára azt mondta, nem értenek egyet az újbóli megnyitásokkal.

Az iskolák március 20-án zártak be, kivéve ott, ahol felügyeletet tartottak, mivel a koronavírus elterjedt az Egyesült Királyságban is. A miniszter azt mondta, hogy a hivatalos döntést az eddigi intézkedések háromhetes felülvizsgálatának eredményeként fogják meghozni, amelyeket a kormánynak csütörtökig törvényben elő kell írni.

Maruzsa Zoltán: az iskolai kiscsoportok létszámáról nem született szabály

Nem született központi szabályozás a júniustól szervezhető kiscsoportos iskolai foglalkozásokra, a pedagógusminősítést pedig néhány tanár számára mégis megtartják ebben a tanévben - derült ki mindez a vasárnapi operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!