szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újra megírhatjátok a központi írásbelit, ha úgy érzitek, nem sikerült jól? Fontos kérdésre válaszolunk.

Január 18-án, szombaton 10 órától írják a központi írásbelit a középiskolába jelentkező diákok. A felvételizőknek egy magyar nyelvi és egy matematikai feladatlapot kell megoldaniuk 45-45 perc alatt. Ha egy középiskola figyelembe veszi az írásbeli eredményét, az legalább az összpontszám 50 százalékát kell, hogy adja. Itt írtunk részletesen a vizsgáról.

A pótló vizsgát január 23-án 14 órától tartják. Ezen csak azok vehetnek részt, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak jelen lenni, vizsgaismétlésre nincs mód. Tehát ha úgy érzitek, nem sikerült olyan jól az írásbeli, nem írhatjátok meg újra.

Az írásbeli vizsgára való felkészüléshez itt találtok tippeket. A kiválasztott középiskolákba február 19-ig kell jelentkezni: a 8. évfolyamosok jelentkezéséről itt írtunk, az egyéni jelentkezésről itt, a 6. és 8. osztályos gimnáziumba felvételizésről pedig itt olvashattok.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Középiskolai felvételi: mi történik, ha egy intézménybe sem veszik fel a diákot?

Van-e második kör a középiskolai felvételin, és hogyan folytathatja a tanulmányait az, aki akkor sem kerül be középiskolába? Itt vannak a részletek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.