szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Remek eredményeket értek el a magyar diákok a Bakuban megrendezett Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) – a csapat egyik tagja aranyérmes, egy másik tagja pedig bronzérmes helyen végzett.

„Ma volt a második, egyben döntő versenynap az IOI-n. Ez alapján Tóth Balázs, a Budapesti Fazekas Gimnázium tanulója, a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI) abszolút győztese az IOI-n is aranyérmes helyen végzett, a 27. helyen, 418.26 ponttal” – írja Facebook-oldalán Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, hozzátéve: Nagy Nándor (Budapesti Fazekas Gimnázium) bronzérmes értékű helyen végzett (129), 280.47 ponttal.

A másik két csapattag is igen jól szerepelt a 331 fős mezőnyben: Molnár Bálint (Budapesti Fazekas Gimnázium) a 167. helyen, 246.33 ponttal, Noszály Áron (Debreceni Fazekas Gimnázium) 208. helyen, 209.63 ponttal.

Hozzáteszik: a hivatalos eredményhirdetés szombaton lesz. A magyar csapat a társaság Neumann János Tehetséggondozási Programja keretében készült a versenyre, a diákokat Dr. Horváth Gyula, az NJSZT Tehetséggondozási Szakosztály alelnöke és Erdősné Németh Ágnes, a Neumann Társaság alelnöke vezeti.

Taroltak a magyar diákok az elmúlt hónapokban a diákolimpiákon: íme az eredmények

Elsöprő sikereket arattak a magyar diákok a diákolimpiákon és nemzetközi versenyeken. Több tantárgyból is sikerült bezsebelniük a bronz, ezüst és aranyérmeket. Összegyűjtöttük az idei eredményeket.