szerző:
Eduline

Palkovics László jelenlegi oktatási államtitkár innovációs miniszter lehet, a felsőoktatási államtitkári posztot pedig Novák Katalin kaphatja meg Fidesz-győzelem esetén - írja az atv.hu.

©

Az atv.hu azt írja, Orbán Viktor még a hódmezővásárhelyi vereség előtt azt mondta bizalmi körében, hogy az április 8-ai választások előtt már nem fog kormányzati személyi kérdésekről beszélni, vagyis arról, hogy ki-ki milyen stallumot kaphat vagy tarthat meg Fidesz-győzelem esetén az új kormányában.

Ugyanakkor fideszes politikusoktól úgy tudja a lap, hogy a Fidesz győzelme esetén Palkovics László oktatási miniszter innovációs miniszter lehet - Palkovics az államtitkári poszt mellett már eddig is foglalkozott innovációs ügyekkel, ő a vezető nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért, tovább az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztos.

Az atv.hu szerint Novák Katalin esetében a választások után akár a felsőoktatási államtitkári poszt is szóba jöhet, ha ő már nem ambicionálná annyira a családügyi államtitkárságot.

Belenéztünk az oktatási államtitkár zsebébe: traktorja, motorja és vadászfegyvere is van

Azt eddig is tudtuk róla, hogy a Műegyetemen végzett, a Knorr-Bremsénél több vezető pozícióban is dolgozott, és hogy az MTA rendes tagja. De azt a legtöbben nem tudják Palkovics Lászlóról, hogy vadászfegyvere és két motorja is van.