szerző:
Eduline

Nem engedhette meg magának, hogy lakást béreljen, így egy sátorban élt tíz hónapig a mesterdiplomája kedvéért.

©

A 24 éves Evan Eames a kanadai Montréalból érkezett a nagy-britanniai Manchester Egyetemre, ahol 20 ezer fontot - több mint 8,8 millió forintot - fizetett az asztrofizikai mesterképzésért. Miután rájött, hogy a tandíj kifizetése után albérletre már nem lesz pénze, elkezdett egy szabad sátorhelyet keresni. Végül egy Charley Mantack nevű nő ajánlotta fel stockporti hátsó kertjét, cserébe pedig Eames matekból, fizikából, számítástechnikából vagy épp franciából korrepetálta - számolt be a Guardian.

Eames tíz hónapig lakott a hátsó kertben, hóviharban és esőben is. "Lássuk csak... A legrosszabb az volt, amikor egy hóvihar után jöttem haza, és a szél kikapta a sátorcövekeket, és az oldalára döntötte a sátrat. Eléggé fáztam és fáradt is voltam, és a legkevésbé sem volt kedvem hozzá, hogy kifeszítsem a sátrat. Visszafordítottam, elrendeztem belülről, és vacogva bemásztam. Ez volt az egyetlen olyan alkalom, hogy egész közel kerültem a sátrazós élet feladásához" - írta az elményeiről Eames.

"A legjobb az volt, amikor egy meleg tavaszi napon másztam be, és éppen amikor beértem, akkor kezdett el esni az eső. Olyan megnyugtató volt az eső kopogása a sátor tetején, és egy barátságos és biztonságos kis szentélynek éreztem a sátramat... Ez egy olyan kedves élmény volt, ami még biztosan sokáig elkísér" - tette hozzá.

Kollégium helyett tíz négyzetméteres lakásban élnek a svéd diákok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!