szerző:
Eduline

Három napig jelentkezhettek a dél-koreai állam által kiírt ösztöndíjra, amellyel egy éves nyelvtanfolyamon és két...

©

Három napig jelentkezhettek a dél-koreai állam által kiírt ösztöndíjra, amellyel egy éves nyelvtanfolyamon és két éves mesterképzésben, vagy három éves doktori képzésben vehettek részt, szeptember elsejétől. A támogatás fedezi az utazási költségeket, az egészségbiztosítást, a tandíjat, emellett havonta kaptok ösztöndíjat a megélhetésre és szemeszterenként kutatási támogatást.

Olyanok pályázhatnak, akik szeptember elsejéig megszerzik az alap-, illetve mesterszakos diplomájukat, negyven évnél fiatalabbak, és tanulmányaik legalább nyolcvan százalékos teljesítményt nyújtottak. Az angol és koreai nyelvtudás nem feltétel, de előnyt jelent. Kiemelten támogatják a természettudományi és műszaki képzésekre jelentkezőket.

A program honlapján található egyetemek által meghirdetett szakok közül választhattok. Jelentkezni a koreai nagykövetségen vagy a kiválasztott egyetemen keresztül tudtok, további információt pedig a Koreai Kulturális Központtól kérhettek. Fontos: ha egy adott egyetemen keresztül jelentkeztek, máshova nem pályázhattok. Csak nappali képzési formában induló szakokra lehet jelentkezni.