szerző:
Eduline

Az előző szakomon el kellett végeznem egy kétszemeszteres angol szaknyelvi tantárgyat, amelyből szigorlatozni is...

Az előző szakomon el kellett végeznem egy kétszemeszteres angol szaknyelvi tantárgyat, amelyből szigorlatozni is kellett. Most egy másik képzésre szeretnék jelentkezni. Kaphatok többletpontot a nyelvi szigorlatért? - kérdezte egyik olvasónk.

Hivatalosan csak akkor kaphatsz többletpontot a nyelvi szigorlatra, ha a végzettséged és a vizsga típusa megfelel a 3/1980. (X.25.) MM rendelet mellékletében lévő szabályoknak. A legegyszerűbb és legbiztosabb módja a kérdés megválaszolásának azonban az, ha elküldöd a leckekönyv másolatát a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központnak, amely elbírálja, hogy a szigorlat megfeleltethető-e egy középfokú, államilag elismert komplex nyelvvizsgának. Hogyan változnak a pontszámítás szabályai 2012-től? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

Kérdésed van? Válaszolunk 
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a házirend és a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Írj nekünk az [email protected] -ra, és megkeressük az illetékeseket!