szerző:
Eduline

Jelenleg is az egyik országosan elismert főiskola tanára az az S. Pál, akiről múlt héten, több évtized után derült ki, hogy gimnáziumi tanárként molesztálta a tanítványait. Óraadóként többféle szakon is tanít, most azonban elbocsátja őt a főiskola - írja a hvg.hu.

Huszonöt év elteltével derült ki a 444.hu cikkéből, hogy az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának népszerű magyartanára, S. Pál rendszeresen molesztálta a diákjait. A férfi a szülők nyomására akkor elhagyta az iskolát, azonban eljárás nem indult, egyik napról a másikra gyakorlatilag eltüntették, bár ezt megelőzően nemcsak tanított, hanem nyári táborozásokat is szervezett, ahol szintén zaklathatta a rá bízott gyerekeket.

S. Pál utána televíziós szerkesztőként helyezkedett el, a Repeta, és más ifjúsági műsorok készítésében vett részt a közszolgálati televíziónál. A 444.hu-nak azt állította, hogy a tévés karrierje idején már nem közeledett gimnazistákhoz, a 25 évvel ezelőtti iskolai lebukása megváltoztatta az életét. A lap szerint „most vidéken él, egy eredetileg nyaralónak vásárolt házban, állandó munkája nincs, egykori tanítványait néha nyomasztja azzal, hogy nyomorog”.

"Az első cikkből már kisakkoztam, hogy ez az ember megegyezik azzal az S. Pállal, aki a Budapesti Kommunikációs Főiskolán tanít” – mondta ezzel szemben a hvg.hu-nak egy hallgató. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) honlapja alapján valóban itt tanít S. Pál, az okleveles mozgóképművész szakon.

A főiskola meghirdetett „kreatív producer” specializációnak szeptembertől ő lett volna a vezetője – olvasható a honlapon. Erről az új szakirányról azt írják a weboldalon, hogy S. Pál, mint „szerkesztő, dramaturg” vezetésével „a művészeti területen megszerzett alapképzettség után olyan plusz tudás megszerzésére ad lehetőséget, amely a média szerteágazó világában érvényesíthető”.

Born Ádám, Balázs Béla-díjas rendező, a mozgóképművész szak szakmai vezetője a hvg.hu-nak megerősítette, hogy a náluk tanító S. Pál azonos a diákok molesztálását beismerő korábbi gimnáziumi tanárral. Mint mondta, az biztos, hogy ezek után nem taníthat a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, erről előzetesen már egyeztetett is vele. „Megdöbbentő az egész történet, és nagyon sajnálatos. Nem egy lelkiismeretlen ember, biztos vagyok benne, hogy 25 éve küzdött ezzel, hurcolta végig, hiszen akkor a büntetés elmaradt, így feloldozást sem kaphatott” – mondta Born, aki egyes tévés produkciókból már a köztévés időszakából ismerte S. Pált. Szerinte ez így a legtragikusabb, valódi „sakk-matt helyzet”, hiszen végül mégis kiderült.

A BKF-en több osztályban is tanított, televíziósokat, mesterszakosokat, megbízható, nagyon művel tanárnak tartották Born szerint. Több diákja ráismert a róla szóló cikkek alapján, Born Ádámnál páran érdeklődtek is. „Az intézményünk nyilván nem hibáztatható, szeptemberben közölni fogjuk a hallgatókkal, hogy már nem tanít nálunk”- mondta. S. Pál nemrég felvételiztetett is, a vele meghirdetett specializáció vezetésére ezután mást keresnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!