szerző:
Eduline

Amennyiben érdekel titeket az Európai Unió működése, és már megszereztétek az alapdiplomátokat, jelentkezzetek gyakornoknak az Unió intézményeihez, például a Parlamenthez vagy a Bizottsághoz. Itt van minden a 2015-ös, fizetett uniós gyakornoki programokról.

©

Az Európa Pont összeszedte az uniós intézmények gyakornoki lehetőségeit. A legtöbb programra alapszakos diplomával jelentkezhettek, de van, ahol mesterdiplomát vagy szakmai tapasztalatot is kérnek. Jellemzően öt hónapra mehettek, az 1100-3000 eurós ösztöndíj pedig fedezi az ottani megélhetéseteket. A programok évente két turnusban indulnak, a tavasziakra augusztus közepén-szeptember végén van a jelentkezési határidő.

Az Európai Unió Tanácsához negyvenszeres a túljelentkezés, szeptember 1-ig jelentkezhettek a februárban illetve jövő szeptemberben induló turnusokra. Az Európai Bizottság tavaszi gyakornoki pozícióit augusztus 29-ig, az Európai Bíróságét szeptember 30-ig, az Európai Parlamentét pedig október 15-ig pályázhatjátok meg. Az egyes programokról további információt az EU hivatalos oldalán találtok, külföldi ösztöndíjakról szóló további cikkeinket pedig itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!