szerző:
Eduline

Milyen a jó csapatmunka? Hol lehet a BME-n lazítani, ha kimerítene a tanulás? Hova érdemes elvonulni a város zajától? Piricsi Flóriánnal, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem másodéves kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatójával beszélgettünk.

Milyen volt az első éved?

Az első évem tűrhető volt, nagyon megmaradt az egyik órám, amin csoportban oldottunk meg feladatokat. Fel kell nőni ahhoz, hogy az ember csoportos kutatómunkát tudjon hatékonyan végezni, mert legtöbbször nem közös munka lett belőle, hanem inkább egy ember dolgozott, míg a többiek várták a sült galambot.

Piricsi Flórián

Milyen elvárásokkal érkeztél az egyetemre? Mi az, amin változtatni lehetne, kellene?

Alapvetően tanulni szerettem volna olyan dolgokat, amik az életben előre visznek, szerintem javarészt megkaptam, amire vágytam. Lehetne olyan dolgokon változtatni, mint a nehézkes bürokrácia, illetve a katalógus fontosságának ilyen hangsúlyozása.

Campusportré
Új cikksorozatunkban utánajárunk, hol lazítanak, buliznak, pihennek, kirándulnak a különböző egyetemek és főiskolák hallgatói. Mit szeretnek az alma materben, és min változtatnának? Hol szoktak ebédelni, sportolni, barátokkal találkozni? Hetente egyszer mikrofonvégre kapunk egy-egy hallgatót.

Igénybe veszed az egyetemi sportolási lehetőségeket?

Az egyetemi sportközpontba szoktam járni, a kötelező testnevelési órák miatt. Erőfejlesztést vettem fel, jók a gépek, általában nincs zsúfoltság. Azonban a heti egy alkalom, amire lehetett menni az óra keretein belül, nem elég szinte semmire.

Mi a kedvenc helyed a campuson?

A kedvenc helyem az egyik pad az E épület előtt, mert ott lehet nyugodtan pihenni, ha nagyon kimerítene a tanulás.

Hol szoktál ebédelni? Milyen jó helyek vannak az egyetem környékén?

A Q épület büféje nagyon jó, elfogadható áron meg lehet ebédelni, illetve a Stoczek menza is egy jó opció lehet, ha az ember éhes és szeretne egy jót enni.

©

Hova jártok bulizni?

Budapesten az a KK, vagyis a Könyvtár Klubba. Jó árai mellett színvonalas, értelmiségi felhasználói vannak, akikkel mindig öröm és hasznos beszélni, mert a mai világ egyre nyomasztóan lebutított emberei között igazi oázis ez a felvilágosult közösség.

Kirándulás, kikapcsolódás? Mit ajánlasz Budapesten?

Nagyon jó és megnyugtató hely a Normafa, szerintem ott igazán át tudja magát adni az ember a természetnek, és végre nem a nyüzsgő belvárosban kell elszenvednie a stresszfaktorokat.

Aztán elérkezett az első vizsgaidőszak, az volt az első késdöfés

Miért érdemes Szegeden tanulni? Hol lehet jókat ebédelni, lazítani, szórakozni? Barna Ferenccel, a Szegedi Tudományegyetem harmadéves gyógyszerészhallgatójával beszélgettünk. Milyen volt az első éved? Amikor elsősként idekerültem, voltak félelmeim, de a segítőkész felsőbbéveseknek köszönhetően elszállt minden aggodalmam a beiratkozást, tanulást és ismerkedést illetően. Minden fontos információt és jó tanácsot megkaptunk ahhoz, hogy elkezdhessük a szemesztert.