szerző:
eduline/mti

Résztanulmányokat, szakmai gyakorlatokat és tanulmányutakat támogat a kormány.

©

Campus Mundi néven új ösztöndíjprogramot indított el az Emberi Erőforrások Minisztériuma még múlt ősszel, a program első félévi pályázati felhívása pedig pénteken jelent meg - jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár a Miskolci Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

A programról korábban itt is írtunk.

A Campus Mundi célja a felsőoktatás minőségének javítása, a végzett hallgatók foglalkoztathatóságának elősegítése, a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növelése - mondta az államtitkár.

A Tempus Közalapítvány által kezelt ösztöndíjprogram mintegy kilencezer hallgatónak nyújt lehetőséget arra, hogy résztanulmányokat folytathasson, szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vegyen részt európai és Európán kívüli országokban.

Tordai Péter, az alapítvány igazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta: a két pillérből álló program pénzügyi kerete hat évre 9,2 milliárd forint, a sikeresen pályázók - attól függően, hogy mely országban tanulnak majd - havonta 186-270 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak.