szerző:
Eduline

Magyar nyelvű turizmus-vendéglátás szakos közgazdász képzést indított a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Székelyudvarhelyen.

Mint írták, az elmúlt években jelentősen fejlődött a turizmus Székelyföldön, és az idegenforgalmi szakemberek iránt megnövekedett a kereslet. Erre reagálva a BGF, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájával (MÜTF) együttműködve a Magyar Akkreditációs Bizottság engedélye alapján 2011-től indíthatta el az új alapszakot, amelynek ünnepélyes tanévnyitóját pénteken tartották. Milyen új szakokat indítottak szeptembertől az egyetemek és főiskolák? Összefoglalónkat itt olvashatod el.
   
Az első magyar nyelvű turizmus-vendéglátás szakos közgazdász képzést a magyar állam évfolyamonként 50 fős államilag finanszírozott hallgatói létszámkeretet biztosítva támogatja. Mivel az új képzés állami támogatású helyeire a közlemény szerint közel másfélszeres volt a túljelentkezés, a BGF a megfelelő felvételi pontszámot elérő jelentkezők számára további költségtérítéses helyeket biztosít.
   
A képzésnek a MÜTF Székelyudvarhelyi Képzési Központja ad otthont, az alapszak tartalmában, felépítésében és követelményrendszerében is megegyezik a BGF budapesti képzésével, de figyelembe veszik a helyi sajátosságokat is.

MTI