szerző:
Eduline

Négyhetes oroszországi ösztöndíj, pályázat fiatal orvosoknak és orvostanhallgatóknak, sajátos témájú verseny zeneszerzőknek - itt vannak a legjobb májusi pályázatok és ösztöndíj-lehetőségek.

Bár még mindig az Erasmus-ösztöndíjak a legnépszerűbbek, egyre többen jelentkeznek dél-amerikai oktatási programokra, afrikai önkéntesmunkákra és dániai népfőiskolai szemeszterre. Az ösztöndíj-lehetőségekről bővebben itt olvashatsz.
UNESCO/ISEDC oroszországi ösztöndíj

A moszkvai International Center for Sustainable Energy Development négy hétre szóló moszkvai továbbképzési ösztöndíjat hirdet meg. A program célja, hogy elősegítse a fejlődő és átalakuló országokat a megújuló energiaforrások kiaknázásában. A programban való részvétel feltétele az orosz nyelv magas szintű ismerete, a felhívásra országonként két pályázatot lehet küldeni. A magyarországi pályázatok közül a továbbküldhető kettőt a Magyar UNESCO Bizottság által felkért szakértői zsűri fogja kiválasztani.

A pályamunkák beérkezési határideje: 2011. május 10.


Peace-By-Bike Livestrong fotópályázat

A Peace-By-Bike team fotópályázatot hirdet az általa támogatott Livestrong, azaz a Lance Armstrong Alapítvány népszerűsítésére. A pályázatra benyújtott fotók fő témájaként a kiírók a Livestrong karkötőt határozták meg: tehát minimum egy karkötőnek meg kell jelennie minden alkotáson. A pályázatra csak digitális fotókkal lehet nevezni, egyedi képek és sorozat kategóriában. Mindkét kategóriában maximum tíz-tíz képet lehet beküldeni.

Beadási határidő: 2011. május 5.

Pályázat fiatal orvosoknak és orvostanhallgatóknak

Idén első alkalommal hirdet pályázatot a Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány orvos végzettségűek és orvostanhallgatók részére. A pályamunkának valamilyen formában kötődnie kell Dr. Regöly-Mérei János professzor tudományos gondolataihoz, kutatásaihoz, munkásságához. A pályázatot a tudományos közlemény elvárásainak megfelelően kell megírni, maximum harmincoldalas kézirat formájában. A pályázat beadásának további feltétele a magyar állampolgárság és a maximum 35 éves életkor. A pályaműveket a magyar orvostársadalom legelismertebb orvosprofesszorai bírálják el. A pályázat első helyezett orvosa 250, első helyezett orvostanhallgatója pedig 150 forintos díjat kap, a nyertes pályaművek pedig megjelennek a vezető magyar orvosi szaklapok egyikében.

A pályamunkák benyújtási határideje: 2011. május 31.

Budapest 200 év múlva - zenei ösztöndíj

A Karcolat Egyesület zenei pályázatot hirdet Budapest 200 év múlva címmel. Az egyesület arra kíváncsi, milyen zenét fognak játszani Budapesten kétszáz év múlva. A pályázat műfajilag kötetlen, instrumentális zenéket ugyanúgy fogadnak, mint zenekarok által megírt és eljátszott műveket. A pályázat egyéni, tehát alkotóközösségek nem pályázhatnak. Egy pályázó több kategóriában is adhat be alkotást, de maximum három alkotással indulhat. Zenei kategóriában szerzőpáros nevezését is elfogadják.

A legfeljebb ötperces zeneszámokat elektronikus úton kell eljuttatni a pályázóknak. Csak olyan pályaművet adhatnak be a jelentkezők, amely korábban elektronikus formában nem jelent meg. A pályázat első három helyezettjének alkotása multimédiás e-book formában is megjelenik majd. Ezen kívül az első helyezett 50 ezer, a második 25 ezer forint díjazásban részesül, a harmadik helyezett nyereménye pedig 10 ezer forint értékű zenei CD. A zenei kategória zsűritagjai: Szörényi Örs zeneszerző, Mészáros András (Andy R. Cain) zenész és Tárcza Zoltán (Druida Borealis) zeneszerző.

A pályázat beküldési határideje: 2011. május 31.

Felvi.hu