szerző:
Eduline

Csak azért, mert már ősz van, még nem kell bezárkóznotok a szobátokba. Ma nyolc olyan budapesti programot ajánlunk, amiért érdemes kimozdulni.

©

Filmhét és művészeti fesztivál

Október 13. és 19. között tartják a Magyar Filmhetet: egységesen 610 forintos áron nézhettek meg olyan sikeres magyar filmeket, mint A nagy füzet, a Free Entry, a Fehér Isten, az Utóélet vagy az Isteni Műszak. Ha pedig a román filmművészet érdekel, akkor látogassatok el az Urániába, ahol október 14. és 18. között román filmhetet tartanak.

Még október 19-ig tart a Café Budapest fesztivál, amit a kortárs művészet kedvelői nem hagyhatnak ki. Többek közt komoly- és könnyűzenei koncerteket, színházi és újcirkuszi előadásokat, kiállításokat, divatbemutatókat és irodalmi esteket is találtok a programok között.

A Petőfi Irodalmi Múzeum október 16. és 19. között tartja meg nemzetközi irodalmi fesztiválját, a Budapest Transzfert, az irodalom, az építészet és az urbanizáció kapcsolatáról. Többek közt sétákon, kerekasztal-beszélgetéseken és filmklubokon vehettek részt. Így mehettek múzeumba teljesen ingyen - októberben.

Budapest másképp

Október 18-án kipróbálhatjátok a Journey to the End of the Night nevű játékot, amely gyakorlatilag egy éjszakai, városi fogócska. A játék Budapesten, a Clark Ádám téren kezdődik este hatkor, ahonnan különböző ellenőrző pontokhoz kell eljutnotok gyalogosan vagy tömegközlekedéssel - a csavar pedig az, hogy közben üldöznek a fogók. Az nyer, aki először ér célba. Az esemény Facebook-oldalát itt találjátok.

Napközben rendhagyó módon ismerhetitek meg még jobban a fővárost, tematikus sétákkal. Ezeken a vezetett sétákon az adott városrész és történelmi korszak érdekességeit mesélik el a túravezetők. Október 18-án a neves író, Bächer Iván nyomába eredhettek, 25-én a fiumei sírkertben nézhetitek meg hírességeink mauzóleumait, 26-án pedig az elhagyatott zsidó temetőben sétálhattok - részleteket a Beyond Sightseeing oldalán találtok.

Az Imagine Budapest túráival 18-án a belváros titkos kertjeit fedezhetitek fel, vagy a város mai és egykori cukrászairól tudhattok meg többet, esetleg a Hosszúlépéssel október 17-én a 4-es metró építészetét ismerhetitek meg jobban, 25-én sörsétát tehettek, 26-án pedig Cseh Tamás életét követhetitek Budán.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok, az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, az Üllői úti kínálatról pedig itt találtok infókat.

Arról, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. A 400-500 forintos színházjegyek titkát ebben a cikkünkben árultuk el, azt a témát pedig, hogy megéri-e bringával járni a budapesti egyetemekre, itt boncolgattuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!