szerző:
Eduline

Miért hagytad ott az előző munkahelyedet? Miért van ilyen sok lyuk az önéletrajzodban? Ezek a kérdések is kellemetlenek lehetnek egy állásinterjún, de itt van öt olyan kérdés, amely bárkit váratlanul érne.

©

Egy oxfordi lap összegyűjtötte a legkínosabb, valóban elhangzott kérdéseket. Ezekből szemezgettünk.

"Hogyan teszel be egy zsiráfot a hűtőbe?" - A UBS (Union Bank of Switzerland) banknál kérdezték az értékesítő jelölttől.

"Szerinted melyik az Excel leghasznosabb funkciója?" A FirstGroup logisztikai cégnél kérdezték az üzleti elemző munkakörre jelentkezőtől.

"Ha te lennél a Barclays igazgatója, mi lenne a stratégiád a jelenlegi európai krízissel kapcsolatban?" A londoni székhelyű Barclays banknál kérdezték a kockázatielemző-jelölttől.

"Ha a barátod súlyosan megsérülne, és el kellene vinned a kórházba, átlépnéd a sebességhatárt, és áthajtanál a piros lámpán?" Az azóta felszámolt Barlow Lyde & Gilbert jogi cégnél kérdezték a jogászgyakornok-jelölttől.

"Inkább egy ló méretű kacsával vagy száz kacsa méretű lóval küzdenél meg?" A brit-ausztrál BHP Billiton bányászati cégnél kérdezték egy kereskedelmi munkakörre jelentkező álláskeresőtől.

Milyen a rossz önéletrajz? Itt találjátok a kilenc legnagyobb hibát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!