szerző:
Eduline

Fellélegezhettetek a ponthatárhúzáson, már biztosan be is léptetek az első egyetemi Facebook-csoportotokba, így nincs is más hátra, mint készülni a gólyatáborokra. Összegyűjtöttük, hol, mikor és milyen tematikájú bulival készülnek a legnagyobb budapesti egyetemek.

©

Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)

A Corvinus Gazdálkodástudományi, Közgazdaságtudományi és Társadalomtudományi kari alapszakos gólyatáborát augusztus 26. és 30. között rendezik, a helyszínt titokban tartják, csak annyit lehet tudni, hogy a Keleti pályaudvaron gyülekeznek a hallgatók.

Mennyi az annyi?
Az ár főleg a gólyatábor hosszától és természetesen a helyszíntől függ, de jellemzően 15-20 ezer forint körüli összegre kell számítanotok. Az ELTE társadalomtudományi karos gólyái például 16 500 forintot fizetnek négy napért, a corvinusosok pedig 22 ezret az öt napos buliért.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

A Villamosmérnöki és Informatikai Karon (VIK) augusztus 13. és 17. között szerveznek vadnyugati tematikájú gólyatábort. A Gazdaságtudományi Karra (GTK) felvett alapszakos hallgatóknak augusztus 17. és 20. között, Mezőkövesden lesz gólyatábor, amelyről bővebb infókat kaphattok a Facebook-események. A Gépészmérnöki Kari gólyatáborát augusztus 21. és 24. között tartják, a helyszín meglepetés, a gólyák annyit tudhatnak, hogy a Déli pályaudvarról indulnak. A gépész gólyatábor részleteit szintén Facebookon találjátok - ezek alapján Éhezők Viadala tematikájú táborra számíthattok.

Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)

A tavalyi botrányokban éritett ELTE-karok, az Állam- és Jogtudományi Kar és a Tanító- és Óvóképző Kar az idén nem szervez gólyatábort, helyette egyetemi helyszínen tartanak orientációs napokat, a jogi karon például szeptember 1. és 3. között. A Bölcsészettudományi Kar a Balaton partjára, a zánkai úttörőtáborba szervezi gólyatáborát augusztus 31. és szeptember 2. között, a tematikát illetően Jurassic Wordre számíthattok. A Társadalomtudományi Kar gólyatáborát augusztus 28. és 31. között tartják, a promók alapján hippi-tematikában. A helyszín valószínűleg meglepetés, egyelőre csak annyit tudnak a gólyák, hogy a Keleti pályaudvaron lesz a gyülekező. A gólyatábor Facebook-eseményét itt találjátok. A Pedagógia és Pszichológiai Kar gólyái bepótolhatják a fesztiválozást, ők "Psziget" gólyatáborra mehetnek augusztus 25-től.

A Természettudományi Karon (TTK) szakonként külön gólyatáborokba mehetnek a hallgatók. A fizika és fizikatanár szakosokat a Zempléni-hegységbe viszik augusztus 23. és 28. között, a biológia, földrajz, földtudományi és környezettudományi szakra felvettek közös "geo-bio" gólyatáborba mennek Bódvarákóra augusztus 22. és 28. között, a matek szakosok a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar hallgatóival közös "gyógymatek" gólyatáborra hivatalosak augusztus 16. és 19. között, a kémiások pedig Csillebércen bulizhatnak augusztus 18. és 22. között. A részleteket a TTK-HÖK honlapján olvashatjátok.

Az ELTE-s gólyatáborok változásairól itt írtunk bővebben, a tavalyi fonyódligeti nemi erőszak ügyében született ítéletről pedig itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!