szerző:
Eduline

Újra szeretnék érettségizni biológiából, mert idén nem vettek fel orvosira. Kell fizetnem a vizsgáért?

©

Újra szeretnék érettségizni biológiából, mert idén nem vettek fel orvosira. Kell fizetnem a vizsgáért?

Abban az esetben, ha már van érettségi bizonyítványotok, vagy megszűnt a tanulói jogviszonyotok, fizetnetek kell az érettségi vizsgáért: a középszintűért vizsgatárgyanként minden évben a minimálbér 15 százalékát, az emelt szintű vizsgáért a 25 százalékát. Ez 2013-ban 15, illetve 25 ezer forint.

Ha a középszintű vizsgára egy középiskolában jelentkeztek - a jelentkezésről itt olvashattok -, a vizsgadíjat oda, minden más esetben az Oktatási Hivatalnak kell befizetnetek. Ezt megtehetitek a kormányhivatalokban beszerezhető utalványon, illetve banki átutalással.

Átutaláshoz

Jogosult neve: Oktatási Hivatal

Számlaszám: Magyar Államkincstár 10032000-00282637-00000000

A vizsgadíj befizetéséről szóló utalvány, illetve az átutalási megbízás Közlemény rovatában fel kell tüntetni a 20-as számot, valamint egy szóköz kihagyásával az egyedi érettségi iktatószámot: ezt abban az intézményben kapjátok meg, ahol a vizsgára jelentkeztetek. A vizsgadíj befizetését igazolnotok kell: utalvány esetén az eredeti feladóvevényt, átutalás esetén a bank által igazolt átutalási megbízást kell csatolnotok a jelentkezési laphoz. Milyen vizsgatípusokra jelentkezhettek? Erről itt olvashattok, a tantárgyak listáját pedig itt nézhetitek meg. A vizsgaidőpontokat itt találjátok.