szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sok a matekházi, elkezdtétek az érettségi-felkészülést, vagy csak közeleg egy témazáró? Próbáljátok ki a következő ingyenes appokat, és nem lesz gond az érettségivel.

MyScript kalkulátor és Photomath

A MyScript kalkulátora azért kényelmes, mert okostelefonon vagy tableten kézzel is fel lehet írni a megoldandó példát. A fejlesztők ígérik, felismeri a kézírást a program, de azért nem árt szépen kerekíteni a számokat. Egészen bonyolult műveleteket is meg tud oldani, részekre bontás nélkül.

Van egy másik alkalmazás is, amely grafikonokat ábrázol, ismeri a képleteket, szoroz-oszt, hatványoz. Ha ez nem lenne elég, még a magyarázatokat is lépésről lépésre levezeti. A Photomath szintén nem használ mást csak a kamerát és már ki is számolta a feladatot. Ha még nem próbáltátok, akkor ezt itt letölthetitek.

Mathematics

Ezzel az alkalmazással megoldhattok egyenleteket, függvényeket és vektorokkal is számolhattok. Az alkalmazás nyelve alapvetően angol vagy német, de ha nem beszéltek olyan jól ezeken a nyelveken, akkor is segítenek a képek. Ha szeretnétek, az alkalmazással bármit kiszámolhattok, mint egy számológéppel, de egyszerűen megoldhattok lineáris egyenleteket vagy logaritmusokat is. Ha kipróbálnátok, itt találjátok az alkalmazást.

©

Geometriai képletek

Nehezen megy a sok képlet és szabály? Ezzel az alkalmazással a háromszög, kör és egyéb térformák terület, kerület, felszín és egyéb számolási képleteit nézhetitek meg.

Az alkalmazás nyelve itt is angol, azonban az egyes számolások mellett képek is vannak, így nem csak magát a képletet, hanem a bizonyításztis lázhatjátok. Az app olyan, mint egy függvénytáblázat, azonban nem kell sokat lapozgatnotok, hogy megtaláljátok, amit kerestek. Ha kíváncsiak vagytok, itt megnézhetitek az alkalmazást.

Matematikai tételek

Egy alkalmazás az ínyenceknek, amelyben a matematikai tételeket, bizonyításukat, rövid történetüket és különböző eseteiket nézhetitek meg. A tételek tematikára vannak bontva, azonban ha tudjátok, mit szeretnétek megnézni, akkor kereshettek is az adatbázisban. Egyes témáknál linkek segítségével találtok fogalmakat, amelyek kapcsolódnak a választott tételetekhez. Az alkalmazás egyik extra fejlesztése, hogy ha szeretnétek, még fel is olvassa nektek a leírtakat. Itt tetölthetitek.

Math Exercises - egy kis kikapcsolódás

A Math Exercises alkalmazással az alapműveletek gyakorlásán túl a különböző készségeiteket is fejleszthetitek. A feladványok megoldásához a koncentráció és a logika mellett a memória, a gyorsaság és a figyelem is nagyon fontos.  

©

Annak érdekében, hogy ne váljon unalmassá a tanulás, különböző típusú játékok közül választhattok. Az egyszerű műveleteken kívül – többek közözött – igaz-hamis, matematikai egyensúly és a 2048 puzzle-lel is megmozgathatjátok az agyatokat. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan működik, akkor innen letölthetitek az alkalmazást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!