Lássuk, felismeritek-e költőinket és íróinkat a tankönyvekben szereplő képek alapján. Felismeritek őket akkor is, ha az arcukat eltakartuk?  Tovább »

Sokat olvastok? Akkor a következő kvíz nem okozhat gondot, hiszen több kötelező olvasmányra is rákérdezünk. Ki a szerző?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Olvastátok a regényeket és a filmeket is láttátok? Akkor ez a kvíz nektek szól. Minden kérdésre van helyes válaszotok?  Tovább »

Olvastátok? Láttátok a filmeket is? Akkor ez a kvíz nem foghat ki rajtatok. Lássuk, varázslók vagy muglik vagytok!  Tovább »

hirdetés

Kilenc éve jelent meg a 303 magyar regény, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz című könyv - a 303 regény közül több tucatot a Magyar...  Tovább »

Mivel nem is szerepelt benne. Azt viszont elismerte, hogy a diákjait sérthetné a regény.  Tovább »

Miként tanul szépírást egy jogász, hogy még "diákévei" alatt sikeres regényt írjon?  Tovább »

Hajnal Géza író, egyetemi docens, a BME Építőmérnöki Kar Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszék helyettes vezetője „Káépület” című legújabb krimijét...  Tovább »

Barack Obama egyenesen úgy rézi, a könyveknek köszönheti, hogy kibírt nyolc évet az elnöki poszton.  Tovább »

El tudod mesélni a kedvenc regényedet hat szóban?  Tovább »

A brit fiúk még a videojátékok leírását sem képesek alaposan elolvasni.  Tovább »

Teljesen új történettel állt elő a Harry Potter és az elátkozott gyermek.  Tovább »

Egy kutatás szerint a hallgatók íráskészségére sokkal nagyobb hatással van, hogy milyen szövegeket olvasnak, valamint azt milyen gyakran teszik...  Tovább »

A Harry Potteren felnőtt tinédzser lányok mára pszichothrillereket falnak egy felmérés szerint. De azért nem csak a rettegést kedvelik.  Tovább »

Frances Hardinge, a The Lie Tree című gyerekeknek szóló regény szerzője vehette át kedden este Londonban a tekintélyes brit Costa Book Awards fődíját.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X