szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Biztosan ti is rendszeresen használjátok a Google térképét, ha ismeretlen helyre mentek vagy ha megnéznétek egy utca látképét, egy külföldi város nevezetességeit. Most egy olyan funkciót mutatunk, amivel nem csak a földet járhatjátok be.

Az elmúlt hetekben is rengeteg appot ajánlottunk nektek az nyelvtanuláshoz, vizsgaidőszakhoz vagy a felvételihez. Most egy kézenfekvő alkalmazással foglalkozunk, ami biztosan mindenkinek a telefonján ott van és mindenki nagyon jól ismer.

Kevéssé ismert funkció a Google térképben az űrutazás, amivel megnézhetitek a bolygónkat, a világűrt és számtalan bolygót és holdat. Ha kicsit körbenéznétek az űrben, nem kell mást tennetek, mint megnyitni a térképet és műholdas nézetben addig kicsinyíteni a képet, míg nem látjátok a Földet teljes formájában.

©

Már ez is elég érdekesség önmagában, hiszen körülbelül valós időben mutatja a Föld helyzetét. Így megnézhetitek, hol van nappal és éjszaka. Ha egy kicsit megmozgatjátok a bolygót, akkor azt is megnézhetitek, merre van a naprendszerünk közepe és milyen égi jelenségeket láthatnátok, ha az űrben lebegnétek.

©

De menjünk tovább. Ha a képernyő bal oldalán megjelenő lehetőségek közül kiválasztjátok a Marsot, akkor egy Star Wars filmbe illő vizuális effekttel a bolygóhoz ugorhattok. Itt a földi térképhez hasonlóan közelíthettek és megnézhetitek közelről a krátereket és elnevezéseiket, megforgathatjátok a bolygót és minden irányból tanulmányozhatjátok.

©

Persze nem csak a Hold vagy a Mars közül válaszhattok - habár az űrszondák miatt ezekről vannak a legrészletesebb képek - a Merkúr, Vénusz, Nemzetközi Űrállomás, Ceres törpebolygó, Jupiter Galilei-holdjai, Szaturnusz holdjai, Pluto és holdja közül is.

Három napja dolgozott a NASA-nál és új bolygót talált a középiskolai diák

A NASA több érdekes bolygót fedezett fel, mióta 2018 nyarán belekezdtek a TESS-nevű bolygókereső programba.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.