szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az előző évben 359 ezer új tagot regisztráltak a magyar könyvtárak, összesen kétmillióan vették igénybe a könyvtári szolgáltatásokat, összesen évi 112 millió alkalommal.

"A közhiedelemmel szemben egyáltalán nem a nyugdíjasok alkotják a könyvtárhasználók többségét, közel 540 ezer 18 év alatti gyerek és fiatal mellett több mint 1,1 millió aktív korú polgár használja regisztráltan a könyvtárakat, az 55 évnél idősebbek valamivel több mint 360 ezren vannak (persze közöttük is bőven vannak még aktív munkavállalók)" – írják Az én könyvtáram Facebook-oldalon a Könyvtári Intézet nyílt statisztikái alapján.

A könyvtárakba több mint 1,8 millió újdonság került, az olvasók pedig több mint 23 millió dokumentumot kölcsönöztek ki.

Hozzáteszik: a könyvtári rendezvények száma 115 ezerre emelkedett, ezek közül 7500 digitális kompetenciát fejlesztő, illetve 16 ezer használóképző program, "vagyis nem csak olvasásnépszerűsítő programok várják a rendezvénylátogatókat, akik egyébként az előző évben több mint 4,2 millióan voltak".

Fontos infó elsőéves egyetemistáknak: ezekbe a könyvtárakba érdemes beiratkoznotok

Melyik könyvtárba érdemes beiratkozni a fővárosban és milyenek a díjak egyes egyetemi könyvtárakban? Útmutató elsőéves egyetemistáknak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!