szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érettségi vagy diploma utána szívesen végeznétek szakmai gyakorlatot külföldön? Szuper lehetőséget ajánlunk, amelyre folyamatosan lehet jelentkezni.

A vizsgák után kipróbálnátok magatokat idegen nyelvkörnyezetben? A tanulmányotokhoz kapcsolódó gyakornoki- vagy álláslehetőséget is szerezhettek, akár egy teljes évig valamelyik európai országban. Az Európai Szolidaritási Testület az utazáshoz, a költözéshez és a nyelvtanuláshoz is nyújt támogatást, azonban az adott szervezettől - ahol dolgozni fogtok - is kaptok majd fizetést, amelyből a napi költségeket, az étkezést és a lakhatást fedezhetitek.

Szakmai gyakorlat esetén 2-6 hónapig, amely időtartam egyszer legfeljebb 12 hónapra hosszabbítható, munkavállalás esetén pedig 3-12 hónapra juthattok ki valamelyik általatok kiválasztott európai uniós országba.

Hogyan lehet gyakorlati- és/vagy munkahelyet keresni?

Regisztrálnotok kell az Európai Szolidaritási Testület honlapján, amely egyfajta projekt-társkeresőként működik. Projektkereső személyként létrehozzátok a profilotokat, a szervezetek pedig a közeledő projektjeik adatait töltik fel, így találhattok egymásra. Ha pedig mindez megvan, már csak jelentkeznetek kell adott szervezetnél. A lehetőségről még bővebben itt olvashattok.

Diákmunkát, gyakornoki helyet kerestek? Itt egy app, amivel térképen is keresgélhettek

Dolgoznátok a téli szünetben vagy a vizsgaidőszakban, esetleg gyakornoki helyet kerestek? Most egy olyan appot mutatunk nektek, amivel bárhonnan megnézhetitek az aktuális álláshirdetéseket és meghirdetett pozíciókat.

 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!