szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás eredményeiből kiderül, mennyit keresnek a 2014-ben és 2016-ban végzett jogászok.

319 150 forint - ennyi az átlagjövedelme a jogsi képzési területen diplomázottaknak. A nemrégi megjelent 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás összegyűjti, hogy melyik egyetemről érkező jogi diplomások keresik a legtöbbet.

A Károli Gáspár Református Egyetem diplomásai viszik a prímet, közel 360 ezer forintos bruttó fizetésükkel. Nem sokkal utánuk következik az ELTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is, ahol stabilan elérhető jövedelemnek számít a havi 340 ezer forint. Őket követi nem sokkal lemaradva a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem, de a Miskolci Egyetemről munkába állók is keresnek hasonlóan havi bruttó 300 ezer forintot. 

©

Az adatok a végzés után 1,5–3,5 évvel (vagyis 2017 decemberében) elért, 2014-ben és 2016-ban diplomázottak jövedelmére vonatkoznak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Palkovics: Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség

A bolognai rendszert nem adnák fel, a képzéseket ugyanakkor minden egyetemnek a saját feladatához kell szabnia - mondta az innovációs és technológiai miniszter a Magyar Nemzetnek.