szerző:
Eduline

Ha németből terveztek nyelvvizsgázni ősszel, akkor most segítünk egy kicsit. Összegyűjtöttünk nektek pár oldalt, amivel a különböző vizsgarészeket gyakorolhatjátok ingyenesen úgy, hogy közben el sem kell mozdulnotok a gép elől.

©

Ha a nyelvtan megy nehezebben, akkor a Babellel gyakorolhatjátok, de sajnos csak azok tudják használni, akik tudnak valamennyire angolul is, az ugyanis a közvetítőnyelv. A feladat egyszerű: helyes szavakat kell beírni a megadott mondatokba, a kifejezések kiejtését is megmutatja az oldal - így a szóbelire is gyakorolhattok. Addig nem léphettek a következő, nehezebb feladatra, amíg helyesen nem válaszoltok a kérdésre.

Ha a hallás utáni szövegértés a munums? Akkor a Deutsche Welle oldalán kifejezetten hallás utáni szövegértést tesztelő feladatokat találtok, de van olyan lecke is, amely a mindennapi kifejezéseket, a hírek nyelvezetét, a ritka szavakat dolgozza fel. Videók, hanganyagok és szövegek alapján kell feladatokat megoldanotok, a tanfolyamokat ingyenes regisztráció után érhetitek el, de a honlapról feladatlapokat is kinyomtathattok.

Fordítás? Ez sem lehet gond, az alapszókincshez tartozó szavak gyakorlásában, valamint az aktív szókincs gyors bővítésében segít a magyar nyelven elérhető Deutsch Interaktiv. 5300 szót tartalmaz, amelyet több mint tízezer példamondattal tudtok gyakorolni.

Végül pedig, ha a szóbeli a gyenge pont, akkor a Skype-pal is remekül lehet a szóbelire készülni, de a The Mixxer oldalán németül beszélő felhasználókat is találtok, akik a német nyelvleckékért cserébe szívesen tanulnának más idegen nyelvet – például magyart. 

Ingyenes és jól működik: három szuper fordító alkalmazás

Hamarosan kezdődik az iskola, itt az ideje, hogy felturbózzátok a nyelvtudásotokat. Persze nem az iskolásoknak lehet segítség egy megbízható offline szótár, hanem azoknak is, akik nyelvvizsgára készülnek. Három olyan fordító appot gyűjtöttünk össze nektek, amikkel biztosan könnyebb lesz a nyelvtanulás.