szerző:
Eduline

Értékes pontokat veszítettek az angolérettségin a helyesírás miatt? Emiatt nem lett meg a nyelvvizsga? A következő három játékkal tesztelhetitek, mennyire tudtok helyesen írni angol nyelven - vigyázat, ki kell szűrni a leggyakoribb hibákat.

Usingenglish.com

A usingenglish.com oldalon könnyű helyesírási teszteket találtok - minden szónál két alakot kaptok, ezek közül kell kiválasztani a helyes verziót. Tizenöt szó után a "grade me" gombra kattintva megkapjátok a százalékos eredményt.

Guardian

A Guardian tesztje nem új, de annál hasznosabb - húsz tesztkérdésre kell válaszolnotok. A usingenglish.com-nál valamivel nehezebb, itt ugyanis három közül kell kiválasztani a helyes alakot. A végén megkapjátok az eredményt - sajnos azt nem mutatja meg az oldal, hol hibáztatok -, és még egy rövid értékelést is ad.

Talktalk

A talktalk.co.uk oldalon is hasonló tesztet találtok - tíz kérdésre kell válaszolni, itt azonban a megadott szavak jelentését is megkapjátok, természetesen angolul. Kétperces teszt: mennyire értesz angolul? Itt próbálhatjátok ki.