szerző:
Eduline

Azok, akik az országuk átlagához képest jól beszélnek angolul, 30–50 százalékkal többet keresnek, mint ugyanolyan...

Azok, akik az országuk átlagához képest jól beszélnek angolul, 30–50 százalékkal többet keresnek, mint ugyanolyan képesítésű társaik a nyelv ismerete nélkül - írja az Edupress. Hogyan fejleszthetitek nyelvtudásotokat ingyen, otthonról? Több tucat online kurzust találtok itt.

A 2012-es nemzetközi kutatás szerint, amely ötvennégy ország lakosságának angoltudását mérte fel, Magyarország a nyolcadik helyen van, és tizenkét helyet javított a 2007-2009-es időszakhoz képest. A tesztet 1,7 millió felnőtt töltötte ki. Az első hét helyen sorrendben Svédország, Dánia, Hollandia, Finnország, Norvégia, Belgium és Ausztria követi egymást.

A korábbi kutatások szerint késő gyermekkortól kezdve a nyelvtanulási képesség a kor előrehaladtával folyamatosan romlik. A 8–12 éves gyerekeknek 4–7 év szükséges ahhoz, hogy olyan jól tudjanak angolul, mint azok a társaik, akiknek ez az anyanyelvük, valamint 3–5 év, hogy folyékonyan beszéljék azt. A kétnyelvű tinédzserek és felnőttek könnyebben váltanak a feladatok között és magasabb szellemi rugalmasságot is mutatnak.

A hallgatók nagy része boldogul az angollal: az Educatio Nonprofit Kft. frissdiplomások körében végzett 2011-es felmérése szerint a megkérdezettek 91 százaléka legalább alapfokon beszéli a nyelvet. Az álláskeresők egyharmada beszél valamilyen idegen nyelven, miközben az álláshirdetések közel felében szerepel elvárásként nyelvtudás: erről itt olvashattok.