szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Indul a külföldi nyelvtanulási program jelentkezése. Február 28-tól adhatjátok be online pályázatotokat, ha részt szeretnétek venni a programban.

"A diákokat intenzív nyelvtanulás várja, délelőttönként nyelvi kurzusok, délután, valamint hétvégén pedig kulturális és sportprogramokat szerveznek a nyelviskolák, melyeken az idegen nyelveket a diákok használni tudják. A programban 140 000 középiskolás jogosult részt venni idén" - áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményben

Anglia, Írország és Málta, német nyelvterületen Ausztria és Németország lehetnek célországok, emellett Franciaországba jelentkezhettek, viszont ahogy a napokban mi is írtunk róla, a koronavírus-helyzetre tekintettel Kínába nem indítanak csoportokat. Mind a csoportos, mind az egyéni kiutazást választó jelentkezők a www.knyp.hu oldalon adhatják be pályázatukat, a pályázom menüpont alatt. A pályázat benyújtására egyéni pályázóknak 60 napig, intézményeknek pedig 30 napig lesz lehetőségük.

Az egyénileg pályázóknak nem közvetlenül a választott nyelviskolával kell kapcsolatba lépniük, hanem a pályázati felület kurzuskeresőjéből kell a megfelelő helyszínt kiválasztani - tájékoztat az Emmi. Hozzáteszik: az egyénileg utazó tanulók jelentkezését ugyanis kizárólag az online pályázati rendszerben tudják fogadni a célországi nyelviskolák. A pályázat elengedhetetlen része a szülői nyilatkozat, amelyben a szülő és a tanuló közösen nyilatkozik, hogy vállalja a programban való részvétel feltételeit - emelik ki. A nyilatkozatot az online pályázati felület generálja, a csoportos és az egyéni pályázat esetében is kizárólag a pályázati felületről letölthető. 

Fontos, hogy az egyéni pályázat benyújtásához nektek, és a szülő(k)nek/gondviselőnek szüksége lesz Ügyfélkapura, mert a szülői/gondviselői nyilatkozatot kizárólag ügyfélkapu segítségével, az AVDH (Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítés) szolgáltatáson keresztül lehet benyújtani.

Csoportos pályázat esetén az intézmények számára egy héttel korábban elkezdődött az intézményi adategyeztetés, ami a pályázat benyújtásának előfeltétele. A sikeres adategyeztetést követően az intézményeknek lehetőségük van a már adategyeztetett tanulókat a pályázatukhoz hozzárendelni. A pályázati rendszerbe a külföldi nyelviskolák is be tudnak lépni és várják a magyar tanulók és csoportok jelentkezését - emeli ki a minisztérium.

Kéthetes külföldi nyelvtanfolyamok: drága osztálykirándulás rengeteg kérdéssel?

Hamarosan megnyílik az online jelentkezési felület a nyári kéthetes angoltanfolyamokhoz. A káosz egyre nagyobb, a megválaszoltalan kérdések száma pedig nem lett kevesebb. Rozgonyi Zoltánnal, a Nyelvtudásért - Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnökével beszélgettünk arról, mi vár diákokra, tanárokra és a nyelviskolákra.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.