szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha már nehezen veszitek rá magatokat, hogy tankönyvből tanuljatok vagy egy szótárfüzet felett görnyedjetek, akkor választhatjátok a nyelvtanulás interaktívabb formáját, nézelődjetek a hasznos appok között. Most négy olyat ajánlunk, amivel nyelvtant gyakorolhattok és a szókincseteket is fejleszthetitek.

Összeszedtünk nektek néhány appot, amit angol és német nyelvtanuláshoz tudtok használni, ha már unjátok a szokványos módszereket.

Az első app szótanuláshoz jó. A 6000 words alkalmazással könnyedén elsajátíthattok szavakat. Ha rákerestek az alkalmazások között, akkor több lehetőség közül választhattok, így van külön angol nyelvre kifejlesztett és más nyelveket oktató verziója is az appnak. Tizenöt fő témakört találtok az alkalmazásban, melyekben 6000 szó és kifejezés van elosztva és képek is segítik a megértést.

Tanulj időutazás közben. A magyar fejlesztésű Xeropan applikáció egy játék keretein belül tanít titeket. Egy történelmi játékról van szó, ahol két történelmi koron keresztül, 60 tematikán át, közel 1000 leckével, alapfoktól felsőfokig van lehetőség a tanulásra. A leckék anyanyelvi tanárok által vannak megírva és a legjobb, hogy minden tananyagot mozifilmek előzeteseivel,tévéműsorokból kivágott klipekkel gazdagítják.

A szótanulós appok után jöhet egy kis nyelvtan. Ha a nyelvtant is szívesebben tanulnátok interaktív módon, akkor jó megoldás lehet az English Grammar Test. Ez az app elsősorban a már középszintű nyelvtanulókat segíti az angol tanulásban. Ebben az alkalmazásban a tesztjellegű feladatokat megoldhatjuk témák szerint vagy ezekből vegyesen válogatva.

A Busuu egy kapcsolatépítő applikáció. Már a kezdetekkor kiválaszthatjátok, hogy milyen szintűa tudásotok a választott nyelvből. Tizenkét nyelven tanulhattok az alkalmazás segítségével és a tanulási folyamat alatt kommunikálhattok gyakorló társaitokkal a világ bármely tájáról.

Négy tipp nyelvtanuláshoz, hogy könnyebb legyen az angoltanulás

Sokan komoly és sokszor kellemetlen feladatnak élik meg a nyelvtanulást, nehezen veszik rá magukat, halogatják. Vannak azonban olyan módszerek, amelyek megkönnyítik a tanulást és élvezetesebbé teszik. Összeszedtünk nektek néhány tippet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!