szerző:
Eduline

Holnap hivatalosan is elkezdődik az iskola, még akkor is, ha sokan nem várták. Összeállítottunk egy listát arról, hogy miként lehet ez a szeptember más, mint az eddigiek. Ha ezeket a szabályokat megpróbáljátok betartani, akkor a suli sem lesz olyan borzalmas, mint hinnétek.

©

1. Reggeli

Sokan nem veszik komolyan a reggeli étkezést, pedig valóban a legfontosabb a három főétkezés közül. Ha a szervezetetek nem jut elég tápanyaghoz, akkor az energiátok is hamar el fog fogyni. Nem kell már délben azt érezni, hogy kimerült vagy, ha legalább egy szendvicset vagy egy gyümölcsöt megeszel reggelire.

2. Jegyzetelj le mindent!

Ez még az ismétlésre is vonatkozik! Nem baj, hogy már tanultátok, amíg újra leírod, addig lehet, hogy meg is tanulod, így délután nem kell majd olyan sok időt a tanulásra fordítani. Gondolj bele, felvételi vagy érettségi mindenkinek lesz egyszer, addig nem tarthatsz mindent a fejedben.

3. Sportok

Sokkal jobban alszol, ha nem csak szellemileg, hanem testileg is elfáradsz egy kicsit a nap végére. Ez a sport lehet egy kis úszás, futás a parkban, vagy biciklizés is.

Három tipp, hogyan spórolj az iskolakezdéssel

Akár általános iskolába jártok, vagy középiskolások, esetleg egyetemisták vagytok, az iskolakezdés hamarosan mindenkinek eljön. Összeszedtünk pár nagyon egyszerű tippet, hogy hogyan spórolhattok a nagy készülődések közepette. 1. Nézzetek körül Lehet, hogy a tankönyveket, atlaszokat lés kötelező olvasmányokat mind megtaláljátok az interneten vagy antikváriumokban.

4. Lecke, tanulás

A legjobban utált dolgok egyike a házi feladat, mégis fontos, nemcsak azért mert ha nem csinálod meg, akkor egyest kaphatsz. Ezerszer ismételgetett dolog, de ha gyakoroltok, akkor lehet, hogy a dolgozatra kell majd kevesebbet készülni.

5. Pihenés

A tanulás és a mindennapi dolgok mellett, ha nem szeretnél belefásulni az iskolába, akkor szánj időt magadra is. Nézz filmet vagy olvass minden nap egy kicsit, meglátod, hogy a tanulás is jobban fog majd menni.