szerző:
MTI

Balog Zoltán erőforrás-miniszter szerint két év múlva minden ötödik diák olyan iskolában tanul majd, amelyet néhány éven belül újítottak fel vagy bővítettek ki.

©

Balog Zoltán a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium sportkomplexumának alapkőletételén arról beszélt: 2010 óta 471 iskola újult meg Magyarországon 130 milliárd forint értékben, az elkövetkező években pedig újabb 400 település oktatási intézményét korszerűsítik.

Hozzátette: 2020-ra Magyarországon minden ötödik fiatal olyan iskolába fog járni, amelyet néhány éven belül felújítottak vagy bővítettek. Mint mondta, az iskolaépítések és -korszerűsítések több mint kétharmada Magyarország hátrányosabb helyzetű északkeleti, délnyugati és déli területein valósul meg, mert "ott van erre a legnagyobb szükség".

Nagy ígéretet tett a kormány: az összes szakközépiskolát és szakgimnáziumot felújítják

A minőségi szakképzés amellett, hogy felkészíti a tanulókat arra, hogy a felgyorsuló világban is megállják a helyüket, azt is jelenti, hogy a huszonegyedik századhoz illő környezetben tanulhassanak, ezért a kormány idén egy tízéves intézményfejlesztési programot indított az iskolák felújítására - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola új épületének átadó ünnepségén.