szerző:
Eduline

Már csak egy hétig lehet jelentkezni a központi írásbeli felvételire: ezen a vizsgán azoknak a diákoknak kell részt venniük, akik olyan középiskolába jelentkeznek majd 2019 elején, amely nem csak az általános iskolai jegyek alapján rangsorolja a felvételizőket.

©

Az írásbeli vizsgák jelentkezési határideje 2018. december 7. A jelentkezést ahhoz a - központi írásbeli vizsgát szervező – középiskolához kell beadni, amelyben a jelentkező a teszteket meg szeretné írni.

A középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatóikat, amelyekben meghatározták, milyen osztályokat indítanak majd a 2019/2020. tanévben, és megjelölték azt is, hogy milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkezőket. A felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. Közülük 425 középiskola (64%) írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken – hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

Ha egy diák úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

A 2019-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ilyen feladatokat kapnak az írásbeli vizsgán a középiskolába felvételiző diákok

December 7-ig lehet jelentkezni a középiskolai központi felvételi vizsgára - a diákok matematikából és magyar nyelvből adnak számot tudásukról. Milyen feladatokra kell készülniük? Mutatjuk. A középiskolák az elmúlt hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyekből kiderül, melyik intézmény teszi kötelezővé a jelentkezők számára a központi írásbeli felvételit.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolai nyelvoktatásról, beiskolázási költségekről, az iskolaválasztásról, szakgimnáziumokról. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt vagy keressétek az újságárusoknál.