szerző:
Eduline

Meddig kell jelentkezni a középiskolákba, és mikor írják meg a diákok a központi írásbeli felvételit? Összegyűjtöttük a 2014/2015-ös középiskolai felvételi legfontosabb dátumait.

©

Október 31-ig a középiskolák és a kollégiumok nyilvánosságra hozzák felvételi tájékoztatókat, az általános iskolákban pedig szóban tájékoztatják a végzősöket a felvételi rendjéről.

November 14-én közzéteszik a központi írásbeli vizsgákat szervező középiskolák listáját (fontos: nem minden középiskola szervez írásbeli felvételit, szóbelit és gyakorlati vizsgát). Ezután december 9-ig lehet jelentkezni a központi felvételire.

Az Arany János Tehetséggondozó Programra december 11-ig lehet pályázni, ebben az esetben a pályázatban megjelölt intézményben kell központi felvételire jelentkezni, szintén december 9-ig. Itt nézhetitek meg a tavalyi rangsort a száz legjobb gimnáziumról és szakközépiskoláról.

Január 17-én, 10 órakor kezdődik a központi felvételi a 4, 6 és 8 osztályos középiskolákban. Ha egy diák alapos ok miatt nem tud részt venni a vizsgán, január 22-én írhatja meg a pótló írásbelit. Az eredményeket február 5-én küldik ki a jelentkezőknek.

A tanulói jelentkezési lapokat és adatlapokat február 13-án küldik el az általános iskolák a középiskoláknak, illetve a felvételi központnak. Az adatlapok módosítására március 16-17-én van lehetőség. Április 17-én elkészül az egyeztetett felvételi jegyzék, amely alapján április 24-én a középiskolák kiküldik a tájékoztatókat arról, hogy kit vettek fel, és kit nem.

Azoknak az iskoláknak, amelyek a férőhelyek kevesebb mint 90 százalékát töltötték fel, rendkívüli felvételit kell tartaniuk május 15-ig. Így fog kinézni a 2014/2015-ös tanév: vizsgák, szünetek, felmérések.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!