szerző:
Eduline

Ha nem ismeritek a saját városotok összes középiskoláját, és nincs információtok, milyen osztályok indulnak jövő szeptemberben, használjátok az Oktatási Hivatal keresőjét.

Ebben a keresőben többek között intézménynév, város, megye, képzéstípus és tanulmányi terület alapján is szelektálhattok.

A tanulmányi terület maga a tagozat. A kereső nem tökéletes, beírtuk például, hogy "matematika", és kiválasztottuk Hajdú-Bihar megyét, akkor a listában nemcsak a matematika tagozatos iskolák jelentek meg, hanem az összes olyan Hajdú-Bihar megyei iskola , amelynek leírásában szerepel a "matematika" szó. Ettől függetlenül ennél jobb keresőt jelenleg nem tudunk nektek ajánlani - ráadásul ez a hivatalos felület, úgyhogy bátran használjátok.

©

Fontos: az Oktatási Hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy ebben a keresőben a középiskolai képzések legfontosabb - főként a felvételi eljárásra vonatkozó - jellemzőit találjátok meg. Emellett a szakgimnáziumi tanulmányi területek szövegében kizárólag a szakképzési évfolyamokon megszerezhető szakképesítések szerepelnek. Azokról a szakképesítésekről, amelyeket a diákok az érettségi mellé kapnak majd, az iskolák saját oldalán találtok infókat.

Ha bővebb tájékoztatásra van szükségetek, érdemes megnézni az itt kiválasztott iskolák honlapját. 

Több ezer diáknak kell szóbelire készülnie, folytatódik a középiskolai felvételi

A középiskolák központi írásbeli vizsgáját már januárban megírta több tízezer diák, de sokan közülük szóbelire is készülhetnek. Hol tarthatnak szóbeli vizsgákat? Szóbeli vizsgát csak az a gimnázium vagy szakgimnázium szervezhet, amelyik korábban előírta a központi írásbeli vizsgán való részvételt, és a jelentkezők száma több mint kétszeresen meghaladja a felvehető diákok számát (három év átlagát veszik figyelembe).