szerző:
Eduline

Úgy tűnik, nincs megállás a nyári igazgatói kinevezések körüli balhék esetén. A legutóbbi botrány Biatorbágyon robbant ki.

©

A legtöbb botrányt idén nyáron az okozta, hogy az addig jól szerepelt igazgató helyére gyakran külsős személyt, a tantestület és a szülők által szakmailag el nem ismert új vezetőt jelöltek ki. Biatorbágyon ennek pont a fordítottja történt.

Az Index ír arról, hogy a Biatorbágyi Általános Iskolában az okoz feszültséget, hogy a fenntartó a szülők által nem túl sikeresnek tartott eddigi igazgató kinevezését hosszabbítaná meg.

A portál azt írja, a 600 diákot befogadó iskolában az eddigi igazgató néhány évvel ezelőtt sajátos tagozatos rendszert vezetett be. A 3-4. osztályban szintfelmérőt iratnak a gyerekekkel. A tesztek eredménye és a jegyek alapján 5. osztálytól a 30 legjobban teljesítő, jó családi hátterű gyereket egy humán- vagy reál tagozatos osztályba gyűjtik. A többiek, közöttük sok hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű és tanulási nehézségekkel küzdő gyermek a másik két osztályba kerül. Lássuk be, ez finoman szólva is szegregációnak tűnik. Az iskolából állítólag emiatt sokan ki is vették a gyereküket.

Tüntetnek az algyői szülők az új igazgató ellen

Nem fogadják el az Emberi Erőforrások MInisztériumának döntését. Az algyői szülői munkaközösség vezetőjének szervezésében ma 18 órától demonstrációt tartanak a szülők a Fehér Ignác Általános Iskola előtt - értesült a Délmagyar. Nemrég az Emmi Gondáné Pál Ildikót nevezte ki az iskola élére annak ellenére, hogy a szülők és a tantestület sem támogatta.

A vezetői posztra egy másik iskola tanára is jelentkezett, a szülők inkább az ő oldalán álltak, kifogásolva, hogy a jelenlegi igazgató nem fogékony a szülői problémafelvetésekre. A tantestület megosztott volt, az önkormányzat pedig letette a voksát azzal, hogy csak a jelenlegi igazgatót hallgatta meg. Emiatt állítólag a Pest Megyei Kormányhivatal eljárást is indított.

A portál hiába kereste a tankerületet - amely a végső döntést hozta - és az újra kinevezett igazgatót is, ám sem a fenntartó, sem az intézményvezető nem volt elérhető.