szerző:
Eduline

Sokan kérdeztétek, milyen szakmákkal lehet a leggyorsabban elhelyezkedni. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán fent van a 2017/2018-as ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítések listája.

©

Nem elhanyagolható tényező, hogy az állam komolyan támogatja ezt a képzési formát, hiszen a hiány-szakképesítések körébe tartozó szakképesítésre felkészítő, államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók - tanulmányi eredményük alapján - ösztöndíjat kaphatnak. Ez az összeg 10 ezertől egészen 30 ezer forintig terjedhet. Az OKJ-s képzéseken nemcsak az első, de a második szakma megszerzése is ingyenes.

©

 A listán szerepő szakmákkal könnyen állást lehet találni, azok a diákok pedig, akik ebben a tanévben ezek közül választottak, szakképzési ösztöndíjat kaphatnak.

A teljes, országos listát itt nézhetitek meg.

Szakképzésre jelentkeznétek? Mutatjuk, hol tudtok keresgélni az induló képzések között

Ha nem vettek fel egyetemre, de határozott elképzelésed van arról, hogy mit szeretnél csinálni, kapóra jöhet egy szakmát adó képzés elvégzése. Mutatjuk, hogyan kereshettek szakképzéseket. Magyarországon jelenleg a szakképzett munkaerőből van hiány, így sok olyan képzés indul, mely gyorsan szakmát is adhat az ember kezébe.