szerző:
Eduline

Megnéztük, mi vár a diákokra és a tanárokra a következő tanévben, összegyűjtöttük, amit minden elsőéves hallgatónak tudnia kell, és beszámoltunk a legfrissebb egyetemi rangsorról. A hét hírei és cikkei.

A mindennapos tesi után most jön a mindennapos éneklés?
©

Itt a legújabb egyetemi rangsor

A magyar intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) érte el a legjobb helyezést a frissen publikált nemzetközi egyetemi rangsorban, a University Ranking by Academic Performance listáján. A rangsorról szóló összefoglalónkat itt találjátok.

Ilyen lesz a következő tanév

Szeptember 1-jén indul a 2015/2016-os tanév: a diákokra újabb évfolyamokon bevezetett kerettantervek és mindennapos tesióra vár, 80 iskolában megszűnik a gimnáziumi képzés,, 2016-tól pedig még radikálisabb változások jönnek. Bevezetnék a mindennapos éneklést az iskolákban, már munkaterv is készül a megvalósításról.

A következő évben 30 ezer tanár vesz részt minősítési eljáráson, több ezer pedagógust ellenőriznek a tanfelügyelet keretében. Szeptembertől ugyanakkor emelkednek a bérek. Arról, hogy mi vár a tanárokra a következő tanévben, itt olvashattok.

A tanári minősítésről és a portfólióról itt találjátok cikkünket, a tanfelügyeletről pedig itt írtunk.

A pedagógusok megjelenését és magánéletét is szabályozná a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe, amelyet a szervezet honlapján bocsátották szakmai vitára. A végleges változat szeptemberre készülhet el. A részleteket itt olvashatjátok.

Tanácsok gólyáknak

Cikksorozatunkban segítünk, hogy könnyebben eligazodjatok az egyetemi bürokrácia és az ismeretlen kifejezések között. Az első részt, amelyben többek között az elektronikus tanulmányi rendszerről, a tárgyfelvételről és a kreditekről írtunk, itt találjátok.

Arról, hogy mennyit kell fizetnetek az albérletért az egyetemvárosokban, itt olvashattok.

Az önköltséges hallgatók által is megpályázható ösztöndíjak listáját itt találjátok, a rendszeres szociális ösztöndíjjal, vagyis a szoctámmal kapcsolatos tudnivalókat pedig itt foglaltuk össze.

A 2015/2016-os tanév legfontosabb dátumait a felsőoktatásban itt nézhetitek meg.

Ezek a legjobb szabadstrandok

Már nem bírjátok a hőséget, de elköltöttétek az összes pénzt, amit nyárra félretettetek? A három legjobb, Budapest közelében található szabadstrandot itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!