szerző:
Eduline

A hatvani tankerületi vezető arra utasította az iskolaigazgatókat, hogy a tanévnyitón a helyi fideszes képviselőnek, államtitkárnak adjanak szót, az egykori fideszes polgármestert viszont ne engedjék felszólalni - értesült az Index.

©

A lap úgy tudja, hogy Hatvani Tankerületi Központ vezetője, Horváth Márta múlt hét csütörtökön összehívta a hatvani iskolák igazgatóit, és azt az iránymutatást adta a jelenlevőknek, hogy a tanévnyitó ünnepségekre hívják meg Szabó Zsolt államtitkárt, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, ellenben Horváth Richárd exfideszes polgármestert inkább ne.

A kérdésben megkeresték az iskolák fenntartásáért felelős Klebelsberg Központot is, ahonnan azt a választ kapták, hogy:

A tankerületi igazgatótól kapott információink alapján Horváth Márta az ominózus értekezleten arról tájékoztatta az intézményvezetőket a tanévnyitókkal kapcsolatosan felmerült kérdésre válaszolva, hogy minden igazgató azt hív meg a rendezvényre, akit jónak lát..."

Kaotikus tanévkezdés: tanárok mondtak fel, osztályokat vonnak össze egy budapesti gimnáziumban

Kilenc tanár távozott az új igazgató kinevezése óta a Budai Nagy Antal Gimnáziumból, ahol a szülők szerint kaotikus a helyzet. "Gyászos a hangulat, erőteljesen küzdünk" - így foglalta össze a 24.hu-nak a Budai Nagy Antal Gimnáziumban kialakult helyzetet az iskola szülői választmányának elnöke.