szerző:
Eduline

Jót akarhatott, mégis óriási pánikot keltett egy fővárosi általános iskola igazgatója a szülőknek elküldött levelével, amelyben szervezett gyermekrabló bandákra hívja fel a figyelmet - írja a Bors.

©

"Biztos forrásból tudja egy szülő, hogy Pécsett és Budapesten szervezett bandák szednek össze 10–14 éves lányokat, és külföldre viszik őket. A rendőrség még nem tudja, kik ezek" – idézi az iskolaigazgatót a Bors. A le­vélben arról is beszámolt, hogy múlt héten az egyik 9 éves tanulójukat úton hazafelé kö­vet­te egy férfi, aki valamivel lefújta és meg is támadta szegényt.

Az igazgató a Borsnak megerősítette, hogy ő írta a levelet. A gyerekrablókkal kapcsolatban a BRFK atr közölte: az esetről sem a Budapesti Rendőr-főkapitányság, sem a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nem tud, ilyen irányú bejelentés nem érkezett. A rendőrök felvették a kapcsolatot az igazgatóval, aki konkrét információval nem is tudott szolgálni. A második esettel kapcsolatban viszont szeméremsértés miatt nyomoznak.

Részeg férfi ütötte meg a testnevelésórát tartó tanárt, a gyerekekbe is belekötött

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat egy 28 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi ellen. A részeg férfi idén márciusban Győr belvárosában olyan gyerekekbe kötött bele, akik éppen testnevelésórán voltak. Az órát tartó tanár, illetve a részeg férfi társa is rászólt a férfira, hogy hagyja békén a gyerekeket.