szerző:
Eduline

Kevesebb, mint egy hónap, és elérkezik a középiskolások legrettegettebb időszaka: az érettségi. Összeszedtünk pár mondatot, amit ne mondj annak, aki épp pánikban van - egyikőtök se járna jól.

1. Ez semmi, az egyetemi vizsgák sokkal nehezebbek.

2. Na, és melyiktől félsz a legjobban?

3. Neked most nem tanulnod kellene?

4. Már csak két hét, ugye?

5. Nekem mindegyik ötös lett. Nem nagy szám.

A 10 legidegesítőbb dolog, amit egy diáknak mondhatsz

Két hét múlva vége a tanévnek, így aztán minden nap más tárgyból vár rátok javítódolgozat vagy témazáró? És persze ilyenkor jönnek a szülők, a tanárok, az idősebb testvérek és az egyetemista ismerősök a legidegesítőbb megjegyzésekkel. Ezek közül válogattunk. 1. Egész nap csak ülsz. Akkor meg miben fáradsz el ennyire? 2.

6. És mi lesz, ha nem vesznek fel?

7. Ha tanultál volna az elmúlt négy évben, most nem kellene izgulnod.

8. Meglesz a pontszámod, ugye?

9. Csak oszd be szépen az időt és mindent jól olvass el. Úgy is fogod tudni az összes választ.

10. Ez csak egy teszt. Semmi nem múlik rajta.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.