szerző:
Eduline

Pénteken a diákok az "oktatási rendszerváltásért" vonulnak az utcákra, eddig több ezren jelezték az esemény Facebook-oldalán a részvételüket.

©

Február 23-án, pénteken 17:30-tól tüntetést tartanak az oktatási rendszerváltásért, a Deák Ferenc térről indulva közösen a Parlament elé vonulnak majd. "Ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében" - írta korábban közleményében a Független Diákparlament.

Február 23-ra azért szerveznek újabb tüntetést a diákok, mert szerintük "kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal". A diákszervezet nyilvános vitát szervezett volna az oktatás problémáiról, a miniszterelnök azonban nem reagált a meghívásra.

Közben a héten több vidéki városban is, többek között Kecskeméten és Nyíregyházán is diákfórumot szervezett a Független Diákparlament.

Több vidéki városban is diákfórumot szervez Független Diákparlament

Kecskeméten és Nyíregyházán is diákfórumot szervez a Független Diákparlament a jövő héten. A főváros mellett vidéki városokban is szerveznek diákfórumokat, többek között Kecskeméten is szerveznek programokat, február 20-án. Az előzetes programok között szerepel a 12+1 pont ismertetése, a Független Diákparlament bemutatása és a résztvevők véleményének megkérdezése is.