szerző:
Eduline

Lediplomáztatok, esetleg passzív félévre váltottatok? Ebben az esetben érdemes figyelni, mikortól jár büntetés, ha diákbérlettel kapnak rajta a BKV-n vagy a vonaton.

©

Ha a tavaszi félévben fejeztétek be az egyetemet vagy a főiskolát, a diákigazolványotok még érvényes marad a következő érvényesítési határidőig.

Ez azt jelenti, hogy október 31-ig még használhatjátok például utazási kedvezmény érvényesítésére az okmányt, hiszen csak onnan kötelező a 2018/19-es tanév első szemeszterére szóló matrica.

Szintén eddig használhatjátok az igazolványt, ha csak passziváltatjátok a következő félévet. Fontos tudni, hogy matricát csak aktív félévekre állítanak ki, így bejelentkezés hiányában nem kaphatjátok azt meg.

Nyelvvizsgáznátok? Itt az akkreditált nyelvvizsgaközpontok listája

Hamarosan nyelvvizsgáznátok? Mutatjuk, hol találjátok meg az akkreditált nyelvvizsgaközpontot listáját. Az államilag elismert vizsga­rendszereket működtető vizsga­központokat megnézhetitek egy összesített listán itt. Csoportokra bontva láthatjátok például a kétnyelvű, általános nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok listáját, de az egynyelvű, szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok is a listán sorakoznak.