szerző:
Eduline

Kiderült, ki lehet az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, ahogy az is, hogy Palkovics László innovációs miniszter lesz. Ezek voltak a hét hírei.

Hivatalos: ő lehet az emberi erőforrások minisztere, de Palkovics László is miniszter lesz

Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet az emberi erőforrások minisztere, Palkovics László eddigi oktatási államtitkár pedig valóban elhagyhatja az Emberi Erőforrások Minisztériumát, az innovációs miniszteri posztot ajánlotta fel neki Orbán Viktor. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Balog Zoltán még hétfőn beszélt arról az Origónak, hogy nem marad miniszter. "A jövőt illetően két hosszabb beszélgetésem volt a miniszterelnökkel a választások után. Azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben a struktúrában és összeállításban marad. Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is" - mondta.

"A hozzánk kerülő gyerekek hetven százaléka bántalmazott, teljes családja szinte senkinek nincs"

„Hozzánk nulla önértékeléssel érkeznek a gyerekek, aztán elkezdünk beszélgetni, énekelni, mesélni, és elkezdik megtalálni magukat, ki tudjuk bogozni a bennük rejlő tehetséget” – mondja Havasi Tibor, aki a Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium igazgatójaként mély szegénységben élő, sok esetben bántalmazott gyerekekkel foglalkozik. Nem unatkozik: hol állami gondozott gyerekekből álló gospelkórusának ír dalokat, hol tehetséges diákjainak keres gyakornoki helyet, hol volt tanítványainak szervez találkozót. Munkájáról mesélt az Eduline újságírójának.

Új felsőoktatási rangsor: hét magyar egyetem került a legjobbak közé

Az 5. helyen, a magyar egyetemek közül a legjobb eredménnyel végzett a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) New Europe ranking elnevezésű listáján. Magyarországról összesen 7 felsőoktatási intézmény került fel a listára: a Semmelweis Egyetem az 5., az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 11., a Pécsi Tudományegyetem a 13., a Szegedi Tudományegyetem a 18., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 25., a Debreceni Egyetem a 27., a Corvinus Egyetem pedig a 31-40. helyen végzett a rangsorban. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Bámulatos felajánlást tettek a végzős diákok harmincnégy középiskolában

Harmincnégy középiskola végzősei csatlakoztak a Kézenfogva ballagunk nevű kezdeményezéshez - a diákok azt kérik rokonaiktól és barátaiktól, hogy a ballagási virágra szánt összeget vagy egy részét jótékony célra fordítsák, segítsék a Kézenfogva Alapítványt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Így használd a szótárt a nyelvvizsgán: hasznos tippek nyelvtanulóknak

Melyik vizsgán használhatok szótárt, és melyiken nem? Túlzásba vihetem-e a szótárazást az írásbelin? Hogyan lehet gyorsan megtalálni az ismeretlen kifejezéseket? Utánajártunk, hogy a tavaszi idény utolsó vizsgái előtt útmutatást adjunk nektek. A teljes cikket itt olvashatjátok el.