szerző:
Eduline

Sajtóhírek szerint papok zaklatták a diákokat egy nyugat-londoni római katolikus iskolában, ahol a Vatikán rendkívüli...

Sajtóhírek szerint papok zaklatták a diákokat egy nyugat-londoni római katolikus iskolában, ahol a Vatikán rendkívüli vizsgálatot rendelt el – adta hírül a The Telegraph. Az eljárást azután indították, hogy a The Times című lapban megjelent egy cikk, amely szexuális visszaélések sorozatát tárta fel az elmúlt négy évtizedből.

St Benedict’s School: évtizedeken keresztül molesztálták a papok a diákokat?
©

A vád szerint a St Benedict’s School pedagógusai mellett az ott tanító papok is hosszú időn keresztül molesztálták a diákokat. Az egykori iskolaigazgatót, David Pearce-t már két évvel ezelőtt letartóztatták, ám az egyik pap nemrég beismerte, hogy 1972 és 2007 között az alkalmazottak rendszeresen bántalmazták az intézménybe járó gyerekeket.

Az ügyben rendkívüli vizsgálatot indított a Vatikán, amire Nagy-Britanniában még soha nem volt példa. Az ügy pikantériája, hogy az ország "kiváló gyermekvédelmi stratégiáját" korábban éppen a római katolikus egyház támogatta. Elvált tanár nem dolgozhat katolikus iskolában? A belgiumi botrányról bővebben itt olvashatsz.