szerző:
Eduline

Úgy tűnik, Michael Gove brit oktatási miniszter megelégelte, hogy a tanárok saját elképzeléseik szerint tartják meg a...

Úgy tűnik, Michael Gove brit oktatási miniszter megelégelte, hogy a tanárok saját elképzeléseik szerint tartják meg a kötelező felvilágosító órákat az ún. szabadiskolákban. A politikus felszólította a pedagógusokat, hogy ezentúl csak olyan oktatási anyagokat használjanak, amelyek a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet – adta hírül a The Telegraph.

Michael Gove: „A hagyományos családmodellt hirdessük az iskolákban!”
©

Az új irányelv Margaret Thatcher kormányának elképzeléseit követi, 1988-ban egyszer már megtiltották a tanároknak, hogy a homoszexualitást „reklámozzák” a felvilágosító órákon. Az oktatási miniszter azt szeretné, ha a diákok megismernék a stabil párkapcsolat és a házasság értékeit, és ha a családalapítást és a gyermeknevelést tekintenék követendő példának.

A hagyományos családmodelltől eltérő élettársi kapcsolatot, valamint a homoszexuális viszonyt ezentúl nem szabad hirdetni a brit iskolákban – olvasható a miniszteri ajánlásban. A házasság fontosságáról és az önmegtartóztatásról tanulnak a diákok a wisconsini iskolákban is – összefoglalónkat itt olvashatod.