szerző:
Eduline

Kétéves külföldi ösztöndíjra pályázhatnak középiskolások a United World Colleges (UWC) nevű szervezetnél - az ösztöndíjasok két évig tanulhatnak európai, észak-amerikai vagy egy ázsiai iskolában.

©

Az UWC több ösztöndíjprogramot is meghirdetett - ezekre a 2018. szeptember 1-jén 16. életévüket már, de 19. életévüket még be nem töltött középiskolások pályázhatnak, akik érettségi vizsgájukat 2019-ben vagy 2020-ban tennék le, nyitottnak és talpraesettnek érzik magukat ahhoz, hogy két évig multikulturális környezetben, egy idegen országban éljenek.

Többek között hátrányos helyzetű diákok is jelentkezhetnek, számukra külön ösztöndíjat hirdettek - ők valamelyk európai ország iskolájában tanulhatnak két évig.

Az ösztöndíjpályázat jelentkezési határideje 2018. január 6. 23:59. A válogatás írásbeli és szóbeli része is magyar nyelven zajlik. A második forduló 2018. február 17-18-án, a harmadik pedig 2018. március 3-4. között lesz.

Ezzel az ösztöndíjjal ingyen tanulhattok az Egyesült Államokban: még lehet jelentkezni

December 16-ig pályázhatnak végzős középiskolások a Klein Family Scholarshipre, amely fedezi a négyéves alapképzést az egyesült államokbeli Sewanee Egyetemen. A Klein-ösztöndíj fedezi a tandíjat, a szállás és az ellátást, ez évente körülbelül 50 ezer dolláros, vagyis 13 millió forintos támogatást jelent.