szerző:
Eduline

Mikor haltak ki a mamutok, mi történt Albert Einstein szerveivel, és ki mentette meg Lincoln elnök fiának életét?

©

A Buzzfeed összegyűjtött tizenkét tudományos tényt, amellyel bármelyik buliban villoghattok (már ha a társaság nyitott az ilyesmire).

1. Az emberi agy 12 wattos elektromos teljesítménnyel működik. Ez tehát ötöde egy 60 wattos izzónak.

2. A tudósok ma sem tudnak mindent a gravitációról.

3. Albert Einstein szemei ma is valahol egy New York-i letétben vannak. Bár Einstein azt kérte, hogy hamvasszák el, a patológus tartósította az agyát, a szemeit pedig odaadta a tudós szemészének.

4. Az emberi agy állaga olyan, mint a tofué. Ugyanakkor azt is mondják, hogy hasonlít a zselatinra.

5. A gyapjas mamutok még nem haltak ki, amikor az egyiptomi piramisokat építették. Sőt, a szibériai Vrangel-szigeten élt egy törpe fajtájuk, ami csak az i.e. 1700-1500-as években halhatott ki.

6. Egy 2008-as felmérés szerint a brit tinédzserek 58 százaléka meg van róla győződve, hogy Sherlock Holmes élt.

7. Viszont 20 százalékuk úgy gondolja, hogy Winston Churchill kitalált személyiség. Most kiderül, hány éves az agyad - ezek az év legjobb tesztjei.

8. Mark Twain rajta volt a londoni metró leghosszabb szakaszának átadásán, 1900-ban.

9. Latinul "sphenopalatine ganglioneuralgia" annak a fejfájásnak a neve, amit az angol szleng csak agyfagyásnak vagy fagylalt-fejfájásnak ("ice cream headache") hív, és amelyet hideg ételek, italok váltanak ki.

10. A varjú hihetetlenül okos állat, körülbelül egy 7 éves gyerek szintjén áll. Megoldanak egészen összetett kirakós feladatokat, eszközöket használnak, és nagyon jó a memóriájuk.

11. Michael J. Fox középső neve nem John, nem James, hanem Andrew. A "J" betűt Michael J. Pollard színész nevéből vette át.

12. Abraham Lincoln fia, Robert 1864-ben leesett egy vonatperonról, Edwin Booth színész mentette meg. Alig egy évvel később az ő bátyja, John Wilkes Booth ölte meg Lincoln elnököt a Ford Színházban. Tizenegy tudományos tény, amit senki nem tud.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!