szerző:
Eduline

Betsy DeVosnak nincs oktatási tapasztalata, teljesen felsült a meghallgatásán.

©

A Trump-adminisztráció eddig közel sem nyerte el az amerikaiak tetszését, ráadásul nagyon lassan halad a kormány felállítása, alig találnak olyan személyt, aki nem csak hajlandó is elvállalni a minszterséget és az államtitkári pozíciókat, de ért is hozzá. Donald Trump amerikai elnök oktatási miniszternek Betsy DeVos üzletasszonyt jelölte, akinek szintén nincs nagy támogatottsága, sőt.

A kinevezése ellen kedden is tüntetnek az amerikai törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium előtt 2017. február 6-án, a szenátusnak a DeVos miniszteri megbizatásáról tartandó szavazása előtti napon. A republikánus többségű szenátusi bizottságok január 31-én szavazták meg és bocsátották a szenátus plenáris ülése elé DeVos kinevezését.

©

DeVos nagyon leégett a miniszterjelölti bizottsági meghallgatásán. A felé zéporozó kérdésekre nem tudott szakmai választ adni, a tapasztalatairól pedig csak azt tudta ismételni, hogy "nincsen".

Korábban felmerült Ben Carson jelölése is, azonban az ötletet gyorsan elvetették - hivatalosan nem jelentették be -, ugyanis nem volt jó híre, hogy az egyébként agysebés Carson a teremtéselmélet híve, és szerinte a Föld mindössze néhány ezer éves.

Egy ostoba ember lehet az USA oktatási minisztere

Ben Carson idegsebész lehet a várományosa az oktatási miniszteri posztnak. A diploma azonban nem minden, egyszerűen badarságokat beszélt hónapokon keresztül piramisokról, evolúcióról, Hitlerről. A lezárult elnökválasztás után megindult a találgatás, hogy kik lehetnek az amerikai kormány tagjai.