szerző:
Eduline

A 2015/2016-os tanévben már az általános és a középiskola összes évfolyamának heti öt testnevelésórája lesz, tornaterem viszont egyáltalán nincs minden intézményben.

A tornaterem sok iskolában luxus
©

A szeptemberben kezdődő tanévben fejeződik be a mindennapos testnevelésóra bevezetése a közoktatásban. 2012-ben még csak az 1., 5. és 9. évfolyam tesizett a tanítási hét minden napján, ezután pedig felmenő rendszerben a többi osztályt is bevonták.

Annak ellenére, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára szerint még hosszú évekbe telik, amíg sikerül kiváltani, felújítani a kor követelményeinek nem megfelelő, rossz állapotú épületeket, és megszüntetni az egyes településeken mutatkozó tornateremhiányt. Jelenleg több mint ötezer telephelyen nincs tornaterem vagy tornaszoba.

Énekelni legalább bárhol lehet

Elképzelhető, hogy a mindennapos tesi után hamarosan bevezetik a mindennapos éneklést is az iskolákban: a részleteket itt találjátok, a már készülő munkatervről itt olvashattok, a legviccesebb mémeket pedig itt nézhetitek meg.

Azt, hogy milyen óráik lesznek az 1-4. osztályosoknak szeptembertől, itt nézhetitek meg, az 5-8. évfolyamra járók órarendjét pedig itt találjátok.

A következő tanév diákokat érintő változásairól itt, a tanárokat érintő újdonságokról pedig itt olvashattok.

Arról, hogy milyen portfóliót kell készíteniük a minősítési eljárásban részt vevő pedagógusoknak, itt találjátok cikkünket, a minősítő vizsgáról pedig itt olvashattok.

A Nemzeti Pedagógus Kar által készített etikai kódexről itt, a tanárok reakciójáról pedig itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!